Paolo Nesti under præsentationen af 1. release af SPSgruppens webapplikation watermark with eaktion circles

Versionsstyring i esy gruppen på DTU

ESY gruppen består af 7 forskere fra DTU, et antal forskere fra Energistyrelsen og 2 eksperter i anvendelse af et modelleringsværktøj fra et privat firma.

Gruppen arbejder på at producere en ny model for energi-anvendelse og produktion i Danmark. Til dette formål udvikler og redigerer hver af disse forskere bl.a. nogle excel ark, som indeholder og behandler data vedrørende et bestemt område - 3 områder i alt - og filerne sendes til det private firma, som gør dem klare til at blive behandlet i en speciel modelleringssoftware.

Specialisterne i dette firma sørger for, at ændringerne på filer, som kommer ind fra de forskellige forskere, samles sammen, og at de færdige filer indeholder bidrag fra alle, uden at der tilføjes fejl eller modstridene elementer. Det er et omfattende kvalitetsskringsarbejde, som kræver disciplin fra de enkelte forskere og fra specialisterne selv.

Indtil nu havde de håndteret dette, så at sige, manuelt, ved at samle nye versioner af filerne i mapper af samme navn men med en variabel dato-endelse. Det viste sig at metoden kræver en hel del tid og kan nemt føre til fejl, hvilket krævede endnu mere tid for at rette op på.

E-aktion præsenterede gruppen for en mulighed for at strømline denne proces, uden at forskerne af den grund behøvede at blive  til versionsstyringseksperter. Strategien sigtede i det store hele mod at mimere det arbejde, de før udførte med dato-stemplede mapper.

Ved hjælp af nogle af de indbyggede værktøjer i versionsstyringssoftwaren kunne de nu med tryk på en knap sammenligne de forskellige versioner af samme regneark, og de kunne evt. rulle tilbage til tidligere versioner på en mere automatiseret og umiddelbare måde end før. Historikken bliver nu også skabt automatisk af softwaren i stedet for manuelt med tidsstemplede foldere.

Gruppen fik 2 halve dages kurser, hvor alle rutinerne blev præsenteret og indøvede. E-aktion har sat op og vedligeholder deres versionsstyringsserver og repository, samt en test repository, og yder i øvrigt support hvis forskerne skulle have brug for hjælp eller en refresher.

 

Vi følger dig

Eaktion ApS har specialiseret sig i værktøjer og services for foreninger og arbejdsgrupper.

WEB

Vi er sikre på, at vi kan guide dig i at vælge de rigtige værktøjer, som giver mest valuta for pengene. Vi kan fx vælge den rigtige platform for dig, alt efter om du selv vi stå for at redigere siderne og hvor meget hjælp du behøver til det, eller om du vil overlade det til os. Læs om website for foreninger her.

Versionsstyring

Hvis du er i en arbejdsgruppe, kan vi hjælpe dig med at implementere et versions-styringsystem, som din gruppe kan bruge til at registrere historik, koordinere flere samtidige bidrag og lave sammenligninger mellem bl.a. Word og Excel filer. I vil opdage en helt ny dimension af produktivitet og arbejdsglæde! Læs om versions-styring for ikke programmører her.

fading yellow