SkydeVinduet

For meget læsning? Hop ned og klik løs!

Baggrund for indholdet i denne demo

I en webapplikation er det ekstremt vigtigt at brugeren får nogle visuelle clues om, at det hun/han har foretaget sig via applikationen er lykkedes (eller mislykkedes).

Ofte skal brugeren desuden modtage oplysninger fra resten af systemet, om hvilke konsekvenser brugerens handling har fået: f. eks. kan det være vigtigt at vide hvilket ordrenummer ,en ordre har fået af systemet,  når man netop har tilføjet en ny.
Eller når man har forsøgt at redigere en ordre, at få at vide at ordrens dato f. eks. ikke kunne ændres, fordi ordren i mellemtiden er blevet ekspederet.

Af disse og andre årsager plejer man at reservere et område på siden, som anvendes til at give brugeren feedback om handlingerne, fejlmeddelelser mm.

Man opdager hurtigt at viften af mulige meddelelser er meget bred, med en stor variation i længde og krav til layout.  Man opdager at behovet for at kommunikere med brugeren kommer i konflikt med behovet for at anvende den synlige del af siden på en effektiv måde - samtidig med at man skal undgå at belaste brugeren med alt for mange pop up vinduer, som efterfølgende kraver et klik, for at blive lukket igen.

Vi har fundet svar på disse krav ved at udvikle et SkydeVindue: en widget - et grafisk-funkionelt element - som er skrevet i javascript på baggrund af YUI biblioteket.

Anvendelse

SkydeVinduet kan åbnes/lukkes ved hjelp af kald fra applikationen: sendMessage('min tekst'), click på knappen for at se det i aktion.
Brugeren kan også åbne vinduet ved klik på "håndtaget" (den synlige højre kant), eller med en tastaturgenvej ved tryk på Ctrl-tasten samtidigt med højrepil/venstrepil.

Fra applikationen kan man bestemme, om vinduet skal åbnes og forblive åbnet indtil brugeren lukker det, eller om vinduet skal åbnes og lukkes med det samme, som i dette eksempel.

Licens

SkydeVinduet er frigivet under BSD licens

Download

Læs en installationsvejledning og download SliderWindow (SkydeVindue)